Over moeilijk gedrag, onderzoeken en diagnoses binnen ons gezin.

woensdag 31 oktober 2012

Wel voorgelicht, maar of ik oma word?

Zomaar opeens heeft Stijn deze week twee feestjes: woensdag, vandaag dus en vrijdag. Ook hieraan merken we dus dat het heel goed gaat op school. Volgens mij is dit zijn vijfde feestje al... kan gezellig worden als hij zelf jarig is. Maar daar denk ik nog maar even niet aan. Duurt nog lang...

Boddaert dus afgemeld voor én woensdag én vrijdag. Helemaal niet erg vindt Stijn dat. En voor ons het voordeel van een warme maaltijd bij de vriendjes, in elk geval vrijdag.

Het is nog een beetje vroeg, maar ik heb zo'n vermoeden dat ik, na een gesprekje met Stijn, kan concluderen dat ik geen oma word. Kan ik me vast voorbereiden! :D

Een baby komt uit de buik. Stijn houdt dit bij hoog en laag vol en zijn tienerzussen lachen er om. Ik ben een beetje verbaasd. Goed voorgelicht, maar toch niet begrepen? Had ik het visueel moeten maken??   Hmhm...

Het zou volgens Thera veel handiger zijn als baby's uit de voet kwamen. We zien het helemaal voor ons. Dik been en dan zakke, zakke, zakke...tada!
Of uit je hand. Of uit ... nou ja....
Thera en Roselinde draven een beetje door en Stijn gaat er volkomen in mee. We liggen allemaal dubbel van de lach. Alleen Joost niet, die heeft echt geen idee wat zulke humor met je zou moeten doen. Maar ach, dat zijn we wel gewend. En gelukkig is Jesse naar het logeerhuis.

Als ik Stijn alleen heb ga ik toch nog even serieus op die 'baby-uit-buik' in. Ik vertel hem hoe een baby geboren wordt en vraag of hij het vergeten was. Hij gaat er niet op in maar komt met een andere vraag.
Je raad het vast al: hoe komt de baby er dan in?
Ook dat leg ik uit, maar Stijn onderbreekt me.
'Dat weet ik allemaal we-el. maar hoe gaat dat dan. Want ja, en hij glimlacht een beetje, kijkt me aarzelend aan, "je doet natuurlijk niet je onderbroek uit".
Ik houd mijn gezicht in plooi en vertel hem de waarheid."
Verbijsterd schudt Stijn zijn hoofd en roept
JE DENKT TOCH ZEKER NIET DAT IK DAT GA DOEN MET MIJN VROUW!!
Dus...geen oma, maar wel schoonmoeder.

Maar er is hoop:
Gisteren zei Stijn opeens dat hij een tweeling wil.
Jaja, hij denkt zeker dat-ie dan maar één keer bloot hoeft!
Maar wel in één keer twee kleinkindertjes.... Snel een omacursus doen!

2 opmerkingen:

  1. Hahahaha sorry hoor ik kom niet meer bij van je verhaal. Wat een heerlijk verhaal is dit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooooh, ik vind idt een heel mooi verhaal. Bewaren voor later, al die opmerkingen.

    BeantwoordenVerwijderen