Over moeilijk gedrag, onderzoeken en diagnoses binnen ons gezin.

woensdag 4 september 2013

Vakantie voorbij en oproep tot petitie tekenen. Doe je mee??

De vakantie issss........ voorbij!
Jammer? Blij? Maakt niets uit, het is gewoon zo.

Het was hier redelijk goed te doen, mede dankzij het feit dat Jesse veel logeren was.
Daardoor hielden we het met elkaar vol. Ook Stijn was twee dagen in de week in het logeerhuis.
Zodoende zagen de jongens elkaar niet zo veel en hielden ze de weekenden met elkaar uit, al was zondags de pap vaak al weer op. Naar mate de vakantie vorderde, liep de spanning op en dat konden we merken. Vooral de laatste weekenden het was echt afzien.
Jesse wilde steeds meer rust, steeds meer met rust gelaten worden en kroop steeds verder in z'n eigen wereldje. Stijn werd steeds agressiever en vooral Jesse was daarvan de dupe.
Stijn wilde uiteraard ook steeds meer de dingen zien gebeuren zoals hij wilde. Op deze manier houdt hij zekerheid en controle over de gang van zaken, terwijl de stress over school wortel schoot. Maar ja, die school heeft hij niet in de hand, dus dan thuis maar...

Jesse kruipt weg als Stijn hem dwingt te spelen. Soms gebeurd dat als wij het niet horen/weten. Meestal merken we het wel en kappen we het meteen af.  De stress die dat voor Jesse opgeleverde was meer als voor het gaan naar een nieuwe school. Jesse is weer een heel eind terug bij af, wat betreft het opkomen voor zichzelf en het nee zeggen tegen zijn broertje.
En ja, nu de school begonnen is, is de stress heus niet direct weg. Eerst moeten ze zich allebei weer veilig weten op de school en in de klas, voor ze weer ontspannen zijn thuis. Stijn heeft daar altijd langere tijd voor nodig, dus het zal nog wel even kiezen op elkaar zijn.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat wij als gezin niet zonder hulp kunnen. We zijn dan ook niet blij met de ontwikkelingen van de regering, al begrijp ik dat er bezuinigd moet worden. Jammer dat ze dat doen op de meest zwakken van de maatschappij. Het zal zo vervelend zijn als over een jaar of tien de instellingen bomvol zitten met overprikkelde kinderen en overbelaste ouders...
Daarom wil ik jullie vragen een petitie te tekenen tegen de beslissingen die de overheid wil nemen.
Je vindt de beslissingen en de mogelijkheid om te tekenen hier:

 Toelichting:

Per 1 jan 2015 komt er een nieuwe wet voor de jeugdzorg.
Alle zorg voor kinderen en jongeren wordt ondergebracht bij de gemeente, dus ook de zorg voor kinder- en jeugd psychiatrie.

-Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen lichamelijke en psychiatrische problemen?
Als een kind een been breekt, is zorg vanzelfsprekend en is er geen gemeenteambtenaar die daar over beslist.
-Er kunnen ook verschillen ontstaan tussen gemeenten. Hebben ‘rijke’ gemeenten meer geld (over) voor kinderen met psychiatrische problemen?
-Hoe groot is het risico op vertraging van zorg?
Lees meer op de site: www.petitiejeugdggz.nl
 
Alvast bedankt!!!!

2 opmerkingen:

  1. He! Dank je voor je opmerking over langer werken aan Cito en examens. Dat zal ik meenemen! Top!

    Groetjes,
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook even je blog gelezen. Wat pittig allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen