Over moeilijk gedrag, onderzoeken en diagnoses binnen ons gezin.

woensdag 28 november 2012

Een zielig ziek jongetje

Stijn is ziek. Overgeven, diarree, heel vervelend voor hem. Schijnt te heersen, ik lees op meer blogs over zieke kinderen. Voordeel was dat ik thuis zat, in plaats van me druk maakte met van alles en nog wat buitenshuis. En dat-ie rustig was. Zóó rustig. Heerlijk! Daar genoot ik dan wel weer van!

Gisteren sliep hij regelmatig een paar momenten, korte momenten, maar toch.
Hij maakte zich nu niet druk om dingen als computertijd, een kapotte ds of een broer die met de lego speelde zonder dat hij toezicht kon houden en mee kon doen.
Hij lag op de bank wat zielig te zijn en geloof me, dat was hij ook echt. Alles was hem te veel en niets interesseerde hem. Zo sneu!

Gelukkig gaat het nu wel weer wat beter, maar hij is nog thuis. Eerst maar eens goed eten en drinken en lopen zonder duizelig te zijn. Wat een buikgriep niet doet met je hè. Je wordt er altijd zo ellendig van. Ik verwen mijn kereltje. Neem wat lekkers voor hem mee van de supermarkt, waar hij vandaag gelukkig weer zin in heeft. Lekkere toetjes en een extra glaasje cola. Dat schijnt goed te werken tegen misselijkheid. Normaal krijgen ze dat hier niet, maar ja, je bent niet altijd ziek hè.
Verder las ik gisteren zijn hele boek uit, mocht hij wat filmpjes kijken en kreeg hij ongedeelde aandacht. En daar genoot hij van! En ik ook!

Nu zit hij lekker te lego-en, het gaat zoveel beter dat ik denk dat hij morgen wel weer naar school kan. Nu maar hopen dat het niet de hele familie besmet is, want dan zit ik nog langer thuis. Moet je nagaan dat ik nog niet eens alles voor 5 december in orde heb! Wat we 1 december vieren...
Voor morgen is er dus maar 1 optie: allemaal naar school!

1 opmerking:

  1. Beterschap voor hem. Hier ook alleen zoontje ziek. Ik hoop dat je op tijd klaar komt met alles.

    BeantwoordenVerwijderen