Over moeilijk gedrag, onderzoeken en diagnoses binnen ons gezin.

dinsdag 7 augustus 2012

Bekeuring!

Dank jullie wel voor je reacties! Hoe ik er nu tegenaan kijk, vraagt Naomi? Nou, dat is nogal dubbel, zeg maar. Want eigenlijk wilde ik het niet zeggen. Ik ging hiermee over mijn eigen grens, ten behoeve van mijn kereltje én ter bevrediging van de nieuwsgierigheid van buur. En dat is wel een beetje jammer.
Ook al heb ik haar gezegd dat verder bijna niemand het weet, vooral omdat Stijn dat zelf niet wil, toch ben ik bang dat ze de mond voorbij praat. Dat is dus iets waar ik nu meer op ga letten, waardoor ik momenteel wat gereserveerder ben naar buur toe. En dat is jammer.
Mar goed, buur is tevreden, kan wat meer op Stijn gaan letten: of zij wel ziet dat het echt zo is. Ik ben zo bang dat ze dát gaat doen: opletten of ik wel gelijk heb. Dus ik ben helemaal niet tevreden, maar had even geen keus. De tijd zal leren of buur haar mond kan houden, of ik haar kan vertrouwen en ik me weer veilig voel haar iets te vertellen...

Buur vertelde ook het verhaal van Stijn:
Hij speelt politie. Dat doet hij graag, daarover heb ik al eens een blogje gewijd. Stijn is nu echter weer wat ouder, heeft weer wat meer 'wegervaring', letterlijk en houdt nu daarwerkelijk auto's aan. Hij kijkt of de bestuurder de gordel om heeft. Gereed met stopbord, bonnenboekje en pen houdt hij alle auto's tegen. En dat nog wel op een T-splitsing... Erg link dus.
Er zal maar iemand boos worden en doorrijden...
Met dat de chauffeur stopt biedt Stijn hem een bekeuring aan en...jawel...wacht op het geld. Echt waar! Hoe krijgt-ie het bedacht!! Hij weigert zelfs aan de kant te gaan, tot mensen hem hebben betaald.
Maar gaat uiteindelijk toch, ik heb tenminste geen geld gezien...

Er wordt stevig met Stijn en buurtje gepraat. Door een onbekende vrouw: Wat doen jullie gevaarlijk!
Door een oude man, een buurtbewoner: pas op hoor, zo rijden ze je aan! Door buur: dit doen jullie nooit meeer! En door mij. Ik heb de krant er voor gepakt. Daarin staat een stukje beschreven over jongentjes die mishandeld worden vanwege een verkeerd terecht gekomen waterballon.
"Kijk Stijn. Zo kunnen mensen reageren als er iets gebeurd wat ze niet willen. Als ze moe zijn. Als ze haast hebben. Kijk. Het staat in de krant dus het is echt gebeurd.
Of alles wat in de krant staat echt gebeurd is laten we even buiten beschouwing. Stijn leest het en...hij lacht wat. Wordt er niet koud of heet van. Dat was toch bij die jongens? Toch niets met hem te maken??
Nee hoor. Vooral is hij boos.
WAAROM MAG IK GEEN POLITIETJE MEER SPELEN?? Zucht...

1 opmerking:

  1. Wat jammer idd dan dat het op deze manier is gegaan, gek is dat toch he dat we soms dingen (moeten) doen , wat we helemaal niet zo willen.
    Nu hier bekent is dat Levi dezelfde diagnose heeft als Josiah gaan mensen ook inneens gekijken, beoordelen, twijfelen aan diagnose, want de jongens zijn zo verschillend...dus dat kan toch niet?
    Ik (probeer) hier totaal niet op in te gaan en mn schouders op te halen. mja leuk is het niet !

    BeantwoordenVerwijderen