Over moeilijk gedrag, onderzoeken en diagnoses binnen ons gezin.

donderdag 27 december 2012

Gelukkig, alles weer een beetje gewoon!

Kerstfeest. Feest van vrede. Bij jullie misschien wel ja, maar hier niet.
Tjonge wat ben ik blij dat dát vast voorbij is.

Joost is momenteel erg gespannen, omdat er op zijn werk veel gaat veranderen. Eerst was het: allemaal er uit. Toen was het: allemaal overplaatsen. Nu is het: al de vaste contracten overplaatsen. Joost dus ook. Maar je wordt niet blij als je weet dat de overplaatsing zo'n 100 kilometer verderop is.

Zijn spanning was voelbaar en merkbaar aan alles. Er kon geen fijn woordje vanaf. Niets werd gezegd, behalve
"Wees nou eens stil!"
"Doe nu rustig!"
"Als jullie nu niet ophouden, dan...!"
Met als resultaat dat iedereen veel drukker werd. Vooral de dochters reageren daar super fout op.

Ik ben maar gestopt met afleiden en het proberen gezellig te maken/houden/krijgen.
Er was met geen van allen een land te bezeilen en uiteindelijk ook met mij niet meer.
Daarbij kwam de onrust ook een hoop voort uit de barre wind, die elke keer weer zo rond een uur of vier meer dan krachtig werd en de regen die neerplenste alsof alles onder water moet.
Het eindje wandelen, wat we gepland hadden ging dus ook niet door, de spelletjes werden drama's. Uiteindelijk hebben we de pc maar aangezet en hiermee overtraden we onze eigen regel dat hij feitelijk op eerste feestdagen uit blijft. Voor de gezelligheid.
Wat nou gezelligheid!
Het was echt overleven dus.

Gelukkig waren er een paar pieken: Tweede kerstdag met ons allen naar de kerk, ook Jesse kan dan mee, omdat de dienst kort duurt en er veel te zien is.
En de dienst van eerste kerstdag, die ik bezocht met de meisjes. Heerlijk, wat een rust! Daar ervoer ik de Vrede van Kerst. Gelukkig maar.

2 opmerkingen:

  1. Belangrijkste is dat je de juiste overlevingstactiek hanteert. En dan moet je weleens kiezen voor dingen, waar je zelf niet achter staat, maar die voor de rest van het gezin juist rust brengt. Heb je niet een kamer in huis, waar iemand even tot rust komt en er een bordje op de deur hangt: nu even niet storen? Misschien dat de spanningsboog daardoor niet altijd op gespannen staat en er met deuren gegooid wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ffffttt heftig zeg !
    en, ik weet niet of het helpt hoor :-), maar bij ons zijn ook alle feestdagen zoveel mogenlijk hetzelfde als de gewone dagen , juist (!!) hetzelfde, en zeker niet zonder de vaste computertijd ;-)

    sterkte met alles, hopelijk komt er snel meer duidelijkheid en zekerheid wat betreft werk en komt dat ook meer tot rust voor je man en dus ook het hele gezin


    BeantwoordenVerwijderen