Over moeilijk gedrag, onderzoeken en diagnoses binnen ons gezin.

maandag 24 oktober 2011

Hallo, welkom op mijn blog. Ik ben Antoinette. Wil je meer over me weten, lees dan mijn profiel. Deze blog ga ik eens lekker gebruiken om van me af te schrijven, want er gebeurd hier thuis erg veel.
We zijn een zogenaamd auti-gezin. Zowel bij Joost, mijn man, als bij 3 van onze kinderen is autisme geconstateerd, 3 keer Asperger, 1 keer kernautisme.Onze Stijn is momenteel onderzocht en we wachten nu op de uitslag of een vervolg van de instelling. Allemaal heel spannend. De andere diagnoses zijn gesteld tuissen 2000 en 2009. Wat een verrassingen..
Deze blog is dus een afreageersysteem voor mij zelf. Zodat ik niet altijd mensen om me heen hoef te belasten met mijn zorgen. Ik spaar hun graag een beetje, maar dat gaat ten koste van mezelf.
De vraag of ik zelf niet ook iets van autisme heb drijft regelmatig boven. Anderen zeggen van niet, maar het kan toch niet allemaal door Joost bepaald zijn? Het zullen toch combinaties zijn? Ik weet het niet hoor. Wel weet ik dat ik heel autistisch denk, maar dat is tegenwoordig. Snap jij het nog? Wie weet komt er eens een duidelijk antwoord! Dus...welkom bij deze vaste klant in etikettenland!!

3 opmerkingen:

  1. ik ga je ook volgen, zeker weten dat er herkenning is,ook in ons gezin is asperger. Sterkte in de strijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb me net als volger aangemeld. Ik heb je blog bijna helemaal gelezen. Wat een herkenning. Ik kom uit een echt auti-gezin met vader, vier broers en 1 zus met ASS. Onze oudste dochter heeft de voorlopige diagnose Asperger, onze derde heeft PDD-Nos. Maar ik herken in wat je schrijft over Stijn zo ontzettend veel! Ze hebben het er nooit met mij over gehad, maar ik ga het toch eens vragen. Niet dat het iets uitmaakt, McDD valt ook onder PDD-Nos en de aanpak blijft hetzelfde. Maar toch... Als het dan toch een etiketje moet zijn, dan wel graag het juiste. Of zou ik nou teveel vragen?

    BeantwoordenVerwijderen